Vedligeholdelse

Ubehandlede og sæbebehandlede møbler

Aftørring med ren tør bomuldsklud. Snavsede flader kan aftørres med en sæbeopløsning bestående af ¼ dl sæbespåner til 1liter demineraliseret varmt vand, lad det køle af til det er lunkent. 

Brug aldrig brun sæbe. Fjern omgående sæberester med en ren, tør klud. Sæbe er medvirkende til at beskytte træet. Endetræ må ikke ”suge”, det må kun tørres let over. Ubehandlet træ må ikke være vådt i længere tid, tør straks efter. Bag- og undersider bør også behandles da pladen ellers kan ”slå sig”. 

Grundig rengøring kan ske med en blød børste, husk omgående aftørring. Fedtpletter, der ikke forsvinder ved denne behandling kan forsøges fjernet med renset benzin. Når træet er behandlet på denne måde, kan fibrene rejse sig lidt. Slib let på langs ad årene med fint sandpapir nr. 220. Brug ikke ståluld (giver rustpletter).

Ubehandlede møbler skal være af teaktræ for at kunne stå ude. Træet vil få en sølvgrå farve med tiden. Andre ædeltræsorter skal behandles med træolie eller anden beskyttelse for at kunne tåle at stå i haven. Træolie vil bevare farven på teaktræ. Skal havemøblet behandles bør det ske inden det stilles ud. Derefter rengøres og efterbehandles en gang om året.

Voksbehandlede træmøbler

Aftørring med tør klud, aldrig en fugtig. Tør straks op hvid der spildes. Pletter må kun forsøges fjernet når overfladen er tør. Grundig rengøring kan ske med minerask terpentin, husk at tørre efter. Slibning på langs ad årene med fint sandpapir nr. 220. Overfladen skal genbehandles med et tyndt lag møbelvoks som er egnet til træet. Spørg møbelhandleren og følg brugsanvisningen.

Lakerede overflader

Brug en ren klud der er tør eller opvredet i rent vand. Bemærk at visse ældre møbler, samt stilmøbler med politurbehandlet overflade, ikke tåler den mindste fugt. Spørg møbelhandleren. De fleste lakker tåler sæbe og milde rengøringsmidler. 

Er overfladen blevet mat kan der bruges en god polish, følg brugsanvisningen. Der må ikke anvendes midler der indeholder silikone. Lakerede overflader bør kun slibes af en fagmand.

Oliebehandlede overflader

Brug en ren, tør klud eller vrid den hårdt i sæbevand eller i mildt opvaskemiddel. Tør straks efter. Bliver overfladen blakket, påføres der olie, alt efter hvilken træsort det er. (Teakolie, Palisanderolie, Bioolie o.s.v.). Evt. kan der bruges en blanding af 1 del vaselineolie og 2 dele mineralsk terpentin. Er overfladen blevet for olieret fjernes olien med mineralsk terpentin. 

Efter aftørring påføres et nyt tyndt lag olie. Følg brugsanvisningen. Der kan evt. slibes let i olien på langs ad årene for at få en jævn overflade. Brug vådslibepapir nr. 320. Bemærk at olieklude kan selvantænde. Læg dem i lufttæt dåse eller gør dem våde og smid dem ud efter brug.

Er der tvivl så ring trygt til Skærbæk Møbler og Tæpper på telefon 74 75 25 30.

Vedligeholdelse af møbler behandlet med Guardian stofbeskyttelse

Når Jeres møbler er behandlet med Guardian stofbeskyttelse, er det vigtigt at I efterfølgende vedligeholder og plejer møblerne, så I opnår størst mulige værdi af Guardian behandlingen.

Den daglige vedligeholdelse er støvsugning. Møblerne bør støvsuges 1 gang om ugen, så der ikke opstår unødvendig bakterievækst i stoffet. Bakterievækst skaber grobund for pletter og misfarvning i stoffet.

Alle pletter bør altid fjernes hurtigst muligt, da det giver det bedste resultat. De fleste pletter kan fjernes med en hårdt opvredet klud vædet i danskvand, og der duppes eller gnides let på pletten i stoffets vævestruktur.

Ved vanskelige pletter anvendes Guardian Tekstilrens, og her følges vejledningen på flasken. Husk at suge den opløste plet ud af stoffet (evt. med danskvand) for at undgå skjolder.

Guardian behandlingen beskytter mod alt, der kan spises eller drikkes af mennesker.

Besøg Guardian her

Prisgaranti, der kan mærkes

Skærbæk Møbler & Tæpper giver dig prisgaranti - både under dit køb og op til 2 uger efter din handel hos os. Vi vil altid gerne være stærkest på prisen. Derfor udbetaler vi differencen med et smil, hvis du under og op til 2 uger efter dit køb finder det tilsvarende møbel billigere et andet sted. Skulle din leveringstid overstige 2 uger, gælder prisgarantien selvfølgelig ligeledes i denne periode.

Derfor kan du altid være sikker på, at du får den allerbedste pris, når du handler med Skærbæk Møbler & Tæpper​.

Vi forkæler vores kunder med gratis levering

Vi vil rigtig gerne forkæle vores lokale kunder. Bor du inden for trekanten af Esbjerg - Haderslev - Tønder, så giver ​vi dig som noget helt særligt altid gratis levering og montering, ved køb af seng, sofa eller lænestol til at hygge i dit nye hjem. Vores dygtige montører tager sig af slæbet, mens du bare skal slappe af og glæde til, at dit nye møbel er færdigsamlet.

Bestilling af møbler

Vi leverer selvfølgelig vores smukke sortiment af møbler rundt i hele Danmark. Du kan bestille vores møbler ved at sende en e-mail til skmt@skmt.dk, hvor vi sørger for en tryg og sikker ekspedition. Hvis du har spørgsmål til vores sortiment eller levering, så er du også altid velkommen til enten at skrive en mail eller ringe til os. Vi vil gøre vores bedste, for at du føler dig bedst vejledt. 

Brands​

- Hos Skærbæk Møbler & Tæpper finder du altid et bredt og dybt udvalg i møbler, til alle rum.

​★ ★ ★ ★ ★

​Vurderet 4,7 ud af 5 stjerner på baggrund af mere end 57 anmeldelser på Facebook

Kontaktoplysninger

​Skærbæk Møbler & Tæpper v/Merry Riis

CVR: 26286662

Timmermanns Vej 1
​ 6780 Skærbæk​

​Telefon: 74 75 25 30

E-mail: skmt@skmt.dk

Åbningstider

Mandag     10.00-17.30
Tirsdag        10.00-17.30
Onsdag       10.00-17.30
Torsdag       10.00-17.30
Fredag        10.00-17.30
Lørdag       10.00-15.00
​Søndag      11.00-15.00

Alle søndage i oktober!